Universul

FORTELE CREATOARE SI DISTRUCTIVE DIN UNIVERS

FORTELE CREATOARE SI DISTRUCTIVE DIN UNIVERS

FORTELE CREATOARE CREEAZA ORDINE SI SCAD ENTROPIA

FORTELE DISTRUCTIVE CREEAZA HAOS SI SCAD ENTROPIA

CELE 2 CATEGORII DE FORTE SE ECHILIBREAZA RECIPROC

ECHILIBRUL UNIVERSAL AL CELOR 2 CATEGORII DE FORTE

Fortele creatoare sunt fortele care creeaza ordine si scad entropia, acestea genereaza structuri armonioase precum stelele si planetele, formele de viata si cosmosul in intregritatea sa.

Fortele distructive sunt cele care creeaza dezordine si cresc entropia, acestea genereaza haos si dezasambleaza structurile construite de fortele creatoare ducand la dezorganizare si distrugere.

Intre cele 2 categorii de forte exista un echilibru si asta inseamna ca niciodata nu va disparea cosmosul si nu va fi o apocalipsa totala a universului dupa care sa urmeze o renastere totala, practic dezechilibrele celor 2 categorii de forte au loc doar local si temporar dar la nivel universal se balanseaza reciproc.

Adica o fiinta moare si creste entropia prin dezintegrarea particulelor si energiei care era continuta in acea fiinta dar apoi acestea se reconstruiesc intr-o alta forma de viata crescand la loc entropia.

Sau un om moare intr-o parte a lumii iar in alt altul se naste si tot asa.

Sau dispare o specie de animale dar apare alta sau se dezvolta mai mult alta deja existenta.

Sau dispare viata cu totul intr-o parte a universului dar apare in alta parte si tot asa.

Sau o stea se naste intr-o parte a universului iar alta moare in alta parte si tot asa.

Exista multe circuite de recirculare a materiei si energiei unde se observa eleganta acestui proces de echilibru intre creare si distrugere, ordine si dezordine.

Din cele 4 forte fundamentale descoperite in univers 2 sunt forte creatoare si 2 sunt forte distructive.

Forta nucleara tare este cea mai puternica forta din univers, fiind de 100 de ori mai puternica decat forta electromagnetica, de 10 la a 6-a mai puternica decat forta nucleara slaba si de 10 la 39 mai puternica decat gravitatia.

Practic in functie de putere observam ca prima si ultima din spectru sunt forte creatoare iar la mijloc sunt cele distructive, numai din aceasta analiza se observa ca exista o tendinta evidenta de echilibru de putere intre aceste 2 tipuri de forte (creatoare si distructive).

FORTELE CREATOARE DIN UNIVERS

Fortele creatoare sunt cele care dau coeziune lucrurilor, care creeaza conexiune si acestea sunt forta nucleara tare si gravitatia.

Forta nucleara tare da integritate protonilor si neutronilor si mentine particulele constituente ale acestora in coeziune. Aceasta actioneaza la nivel micro, avand o distanta de actiune de doar 10 la minus 16 metri.

Gravitatia este cea de-a 2-a forta creatoare si actioneaza la nivel macro si este cea care strange laolalta corpuri mari de materie ca sa formeze stele si galaxii.

Intre forta nucleara tare care actioneaza la nivelul mentinerii integritatii unui proton sau neutron si gravitatia care actioneaza la nivelul coeziunii de mase enorme de materie observam forte de coeziune care se exprime si la niveluri intermediare.

O astfel de forta de coeziune la nivel intermediar este legatura covalenta care da coeziune legaturilor dintre atomii unei molecule.

FORTELE DISTRUCTIVE DIN UNIVERS

Fortele distructive sunt cele care dezmembreaza lucrurile si acestea sunt forta nucleara slaba si electromagnetismul.

Foarte nucleara slaba este cea care da radioactivitatea si alte emisii dezintegratoare ale atomilor.

Nu doar atomii de uraniu sau plutoniu folositi in centralele nucleare produc radiatii, radioactivitatea este un proces natural intalnit in natura si la alti atomi, de exemplu izotopii atomilor de carbon sau potasiu.

Datarea arheologica si geologica se foloseste foarte des prin analiza izotopului de carbon 14 care are un timp de injumatatire de aproximativ 5730 ani cu o eroare de plus-minus 40 de ani.

Electromagnetismul este a doua forta ca putere dupa forta nucleara tare si actioneaza atat pe plan local cat si pe raze mai extinse, de la potentialul electric al unui electron din curentul electric pana la campul electromagnetic al soarelui care inglobeaza intreg sistemul solar.

Electromagnetismul este de fapt o combinatie a 2 fenomene: electricitatea si magnetismul, care actioneaza simultan, in multe dintre fenomenele cele mai intalnite in univers – de la lumina pana la unde radio.

Desi lumina este asociata in multe religii cu divinitatea sau viata aceasta este in fond tot o radiatie electromagnetica si doar daca analizam mai bine cuvantul radiatie intelegem ca nu este chiar asa de blanda cu lucrurile cu care interactioneaza.

Iar lumina asa cum o inteleg multi se refera doar la spectrul vizibil al radiatiei electromagnetice, daca analizam si restul spectrului electromagnetic doar in zona vecina cu spectrul vizibil avem ultravioletele care pot produce arsuri ale pielii si cancer.

Iar daca ne indepartam si mai mult si tragem o „ocheada” la radiatiile X sau gamma care fac parte tot din spectrul electromagnetic ne dam seama ca nu sunt foarte departe de radiatiile nucleare ca nivel de distrugere.

THINK OUTSIDE THE BOX

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s