Intrebari existentiale, Logica conceptuala, Universul

ORIGINEA UNIVERSULUI – STIINTA SAU CREDINTA? – LOGICA CONCEPTUALA

UNIVERSUL A EXISTAT SI VA EXISTA DINTOTDEUNA INTR-O FORMA SAU ALTA

Stiinta nu are raspunsul concret la originea universului dar din legile universale deja demonstrate si intelese de stiinta pana acum, putem trage concluzia logica ca nu exista nici o origine a universului.

Aceste legi universale sunt:

ENERGIA NU POATE FI CREATA SAU DISTRUSA CI DOAR TRANSFORMATA

1.Legea conservarii energiei care postuleaza ca energia nu poate fi creata sau distrusa, lucru demonstrat de nenumarate ori de orice industrie energetica care nu a gasit un “perpetuum mobile” adica sa creeze energie din nimic.

DECI UNIVERSUL NU POATE FI CREAT SAU DISTRUS CI DOAR TRANSFORMAT

Aplicand aceasta lege teoriei privind originea universului, rezulta clar ca energia din care este compus universul a existat si va exista dintotdeauna intr-o forma sau alta.

ENERGIA SI MATERIA SUNT ACELASI LUCRU DAR IN STARI DIFERITE

2.Celebra ecuatie a lui Einstein E=mc2 prin care demonstreaza ca materia si energia sunt 2 fete ale aceleiasi monede, lucru demonstrat prin functionarea bombei atomice si a centralelor nucleare.

De aici rezulta ca materia si energia universului sunt 2 stari diferite de existenta ale aceluiasi lucru si  aplicand legea  conservarii energiei  asupra materiei concluzia inevitabila este aceeasi – nu exista o origine a universului cum nu exista nici un sfarsit ci doar transformari care pot fi ciclice sau liniare ori  altfel spus transformari reversibile sau ireversibile.

ORIGINEA UNIVERSULUI – STIINTA SAU CREDINTA?

In ciuda demonstratiilor de mai sus care arata clar ca ideea de origine a universului este un “non-sens”,  o eroare de logica conceptuala care nu poate fi sustinuta stiintific si rational in nici un fel, exista totusi teorii stiintifice sau teologice privind originea universului.

Acest lucru se intampla pentru ca oamenii in general sunt foarte religiosi si le place sa creada in chestii paranormale, fiindca tanjesc dupa ideea de putere divina care face dreptate si tine lucrurile in ordine si armonie in tot universului.

Fiecare e liber sa creada ce vrea dar in afara unor discutii filozofice la foc de tabara, mai mult nu are rost sa ne pierdem vremea cu aceste teorii ci sa ne rezumam la ce stim sa facem si functioneaza in viata noastra.

Din aceste teorii ale originii universului enumar 2 dintre cele mai cunoscute, una stiintifica  – big-bang si una teologica  – dumnezeu. Conceptul de dumnezeu il voi demonta intr-un articol separat, acum ma voi ocupa de teoria big-bang care o sa vedeti ca are multa legatura cu conceptul de dumnezeu.

TEORIA BIG BANG PRIVIND ORIGINEA UNIVERSULUI

Pentru cine nu stie, aceasta teorie big-bang a venit in prima faza din zona teologica, chiar a fost propusa in 1894 de un preot pe nume Georges Henri Lemaître, care era fizician ca pregatire academica.

Practic combinatia de fizician si preot din mintea acestui om a dus la crearea unei teorii precum big-bang care nu exclude posibilitatea existentei unui creator si totusi are o oarecare teza stiintifica care sa o valideze.

Papa chiar s-a bucurat sa auda ca stiinta valideaza crestinismul iar teoria big-bang confirma ideea religioasa de creare a lumii din nimic.

TEORIA BIG BANG ESTE UN BASM DE ADORMIT COPIII

Practic in loc de basmul religios “hocus-pocus-preparatus si dumnezeu a creat lumea in 7 zile” acum avem basmul stiintific “hocus-pocus-big-bang si universul a aparut instant din nimic”

Insa fizicienii au inceput sa vada cutumele acestei teorii care seamana izbitor cu teoria creationista si cum aceasta teorie genereaza tot felul de probleme de logica si de neconcordanta in fizica.

Prima problema era chiar cea mentionata de mine in demonstratia de la inceputul articolului si anume legea conservarii energiei care face imposibil ca universul sa fie creat din nimic.

UNIVERSUL NU POATE FI CREAT DIN NIMIC ASA CA A FOST INVENTAT CONCEPTUL DE SINGULARITATE

Asa ca fizicienii au reformulat mai atent teoria big-bang si au pus accent pe faptul ca universul nu a aparut din nimic ci dintr-un punct infinit de dens si de fierbinte denumit singularitate – adica cumva acolo era concentrata toata energia universului.

Aceasta idee de singularitate a prins atat de bine la public incat si cei care nu erau crestini dar erau agnostici sau budisti au rezonat cu ideea de holism, cum ca totul e interconectat si toti suntem unul, idei care au generat un nou val de religii new-age printre noile generatii care si-au redefinit ideea de divinitate si spiritualitate.

Astfel daca cineva nu mai crede in dumnezeu in forma clasica de zeu cu puteri supranaturale poate cadea prada usor ideii ca toti suntem unul si fizica cuantica ne leaga cumva la distanta prin legaturi mistice de energie iar acum noua divinitate este singularitatea sau un concept asemanator.

Vrajeala de doi lei, nu ne conectam mistic cu vreo ruda doar prin puterea gandului si a meditatiei ci conexiunea la distanta se face prin intermediul undelor electromagnetice (in special cele radio) care circula cu viteza luminii si astfel putem vorbi la telefon cu cei dragi in timp real, de la un capat la altul al Pamantului. Sau mai nou ne conectam informational cu ceilalti oameni prin intermediul internetului care si el circula cu viteza luminii dar mai putin prin sateliti/antene si unde radio si mai mult ca lumina prin cablurile de fibra optica.

SINGULARITATEA NU ARE NICI O SUSTINERE LOGICA SI FIZICA – E O ABSURDITATE

In fond singularitatea este un alt basm lipsit de logica conceptuala la fel ca si ideea de creare a universului din nimic.

Singularitatea a fost contestata de mai multi fizicieni care afirma ca multe particule energetice cum sunt de exemplu neutrinii nu pot fi inghesuiti intr-un spatiu foarte mic.

Astfel teoria big-bang si singularitatea s-a transformat in teoria big-bounce, adica universul se poate contracta pana la anumit nivel (care este foarte departe de a fi singularitatea) de unde fizic va urma inevitabil o explozie si o noua expansiune iar acest ciclu de contractie-explozie/expansiune ruleaza la nesfarsit.

Daca doar analizam modul in care se formeaza pulsarii si gaurile negre observam ca este suficient sa fie o cantitate ceva mai mare de masa/materie intr-o stea pentru ca aceasta sa nu se contracte linistita pana la un punct infinit de mic si dens ci va exploda inainte de a ajunge in acel stadiu.

Daramite ca intreaga energie a universului sa se contracte linistita intr-un singur punct adica singularitatea fara ca nimic sa nu faca “bum” pana atunci, este evident imposibil fizic si ilogic.

Pe multi probabil ca v-am pierdut pana aici fiindca e nevoie de multe cunostinte de fizica si cosmologie ca sa intelegeti aceste concepte.

Va inteleg daca credeti in dumnezeu sau in varianta simplista de big-bang cum ca totul s-a creat din nimic cu o mare explozie si cine a fost in spatele exploziei nu stie nimeni. Este o varianta mult mai usor de inteles si digerat decat acest articol al meu.

Insa ce ma frapeaza este ca multi fizicieni, care chipurile stiu mai multe despre fizica si cosmologie decat mine, pot sa mai dea gir unor astfel de absurditati cum este teoria big-bang, teoria inflatiei cosmice si alte astfel de minunatii.

A, era sa uit de teoria inflatiei cosmice, o alta gaselnita a cosmologilor dornici de a-l gasi pe dumnezeu in ecuatiile lor si de a nu renunta la teoria mistica-religioasa denumita big-bang.

Teoria inflatiei cosmice a fost inventata pentru a corecta o alta neconcordanta dintre teoria initiala big-bang si observatiile astronomice si anume faptul ca formarea galaxiilor nu era posibila intr-un model exploziv de tipul teoriei big-bang.

Asa ca in loc sa arunce la gunoi teoria bang-bang pentru ca nu se potrivea cu observatiile astronomice au continuat ineptia si au spus ca in intr-o fractiune infinitezimala de secunda universul a crescut de la un punct direct la dimensiuni astronomice si apoi si-a reluat expansiunea la un ritm mai rezonabil si continua sa se extinda si astazi.

Oare cat bull-shit sa mai inghitam de la acesti oameni de stiinta care doar ne arunca basme de doi lei fiindca isi prind urechile in ecuatiile de fizica si observatiile astronomice pe care le fac iar teoriile lor cad una dupa alta?

Cum se face ca un basm religios precum big-bang care nu are o validitate stiintifica pertinenta a ajuns sa fie norma acceptata de marea majoritate a comunitatii stiintifice de astazi?

Raspunsul este simplu si cat se poate de logic: pentru ca marea majoritatea a oamenilor sunt persoane religioase care il cauta pe dumnezeu nu doar in rugaciunile lor ci si in experimentele stiintifice pe care le realizeaza.

Insa ei de fapt nu-l cauta pe dumnezeu ci cauta un sens si cea mai populara idee din mainstream care da sens vietii este conceptul de dumnezeu. Tocmai de aceea au creat ditamai acceleratorul de particule la CERN ca sa gaseasca bosonul lui Higgs, supranumit “particula lui dumnezeu”.

Dar eu stiu multe alte idei care ne pot da sens atat cand analizam viata noastra cat si intreg universul, insa toate aceste bogatii intelectuale si momente de evrika le-am descoperit doar dupa ce am inteles cat de eronat este conceptul de divinitate si mi-am deschis orizontul cunoasterii catre multe alte cai mult mai comprehensive si coerente.

Te invit si pe tine sa fii open-minded, sa pui totul la indoiala si sa accepti un concept doar dupa ce il intelegi foarte bine si iti sunt prezentate dovezi irefutabile (nu radeti, cautati in dictionar cuvantul).

THINK OUTSIDE THE BOX

GANDESTE CA UN ATEU SI VEI DOBANDI CUNOASTERE INZECIT

ALEGEREA ITI APARTINE!

Publicitate

6 gânduri despre „ORIGINEA UNIVERSULUI – STIINTA SAU CREDINTA? – LOGICA CONCEPTUALA”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s